“KÖY MEZARLIĞI SU ALTINDA CENAZELERİMİZİ GÖMEMİYORUZ”
Suruç’a Tarım arazilerine su verilmesiyle birlikte yükselen taban suyu, Kara Kırsal mahallesini sular altında bıraktı.
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı’nda dünyanın en uzun 5’inci tüneli olarak geçen Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında tarım arazilerine su verilmeye başlandı. Su akışı ile birlikte bazı yerleşim noktalarında taban suyu yükseldi.
Suruç’a 2 Kilometre uzaklıkta bulunan Kara Kırsal Mahallesinde, Sulama suları ve kanalizasyon sağlığı tehdit ediyor.
Kara Mahallesi Muhtarı Abdullah Ateş Çocukların enfeksiyon kaparak sık sık hastalanmalarına dikkat çekiyor. Evlerin önünde veya bahçesinde akan Kanalizasyon suları sağlığı tehdit ediyor. Altyapı ve tahliye kanalları isteyen köylüler, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinden soruna çözüm bulmalarını bekliyor.
KANALİZASYON SUYUNDA OYUN
Kanalizasyon ve Sulama Suları evlerin önü ve köy arazisi, mikroplu sularla dolmuş durumda. Kara köylülerinden Nahsan Yılmaz: “Bu mahallede oturuyorum, Bu pis sular çocuklar için tehlike yaratıyor. Çocuklarımız hasta oluyor, doktora götürüp getiriyoruz. Çocuklar bu pis suların içinde oynuyorlar. Evlerimizin içi de mikrop doldu. Komşumuzun çocukları hasta oldu.”
Taban suyunun yükselmesinden dolayı mezarlıkların sular altından kaldığını ifade eden Mahalle Muhtarı Abdullah Ateş; “Devlet Su İşleri Müdürlüğünden Tahliye ve Drenaj Kanalı açmasını ve Büyükşehir Belediyesinden ise Kanalizasyon şebekesi döşenmesini istiyoruz. Su Seviyesi yükseldiği için İçme suyu kuyumuza tahliye ve Kanalizasyon suları karışmaktadır. Köy Mezarlığımız su altında Cenazelerimizi göme-miyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Halide Öztürk